Etiquetes

,

Catàlegs de Biblioteques


1. Exercici de cerca al catàleg del CCUC 

Estem cercant llibres sobre publicitat a internet que siguin recents (dels darrers 5 anys) i que estiguin disponibles a les biblioteques de les universitats de Catalunya. Fes les següents cerques, indicant per cada una: equació i paràmetres de cerca, i nombre de resultats obtinguts en cada una.

Cerca per matèries

Equació: Advertising AND internet
Paràmetres de cerca: Localització: qualsevol, Tipus de material: llibre, Idioma:   anglès i any: posterior a 2008 i anterior a 2012.
Nombre de resultats: 386 resultats.

Cerca per paraula clau

Equació: Advertising AND internet
Paràmetres de cerca: Localització: qualsevol, Tipus de material: llibre, Idioma: anglès i any: posterior a 2008 i anterior a 2012.
Nombre de resultats: 188 resultats.

Cerca per títol

Equació: Advertising AND internet
Paràmetres de cerca: Localització: qualsevol, Tipus de material: llibre, Idioma:  anglès i any: posterior a 2008 i anterior a 2012.
Nombre de resultats: 8 resultats.

Localitza un llibre sobre publicitat a internet de l’autor José Marí Parreño. En quines biblioteques està disponible?

El llibre Márketing y publicidad en internet: básico està disponible a la Universitat Jaume I l’edició del 2009, a la Universtiat Autònoma de Catalunya i la Universitat Oberta de Catalunya està disponible l’edició del 2011. També està el llibre Publicidad y entretenimiento en la web de l’edició del 2005 a la Univertsitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Vic, la Universitat Jaume I, la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat Rovira i Virgili.

2. Exercici de cerca al catàleg de la Biblioteca de la URL 

Localitza al catàleg de la Biblioteca de la URL un document (llibre, revista o audiovisual), que estigui relacionat amb la temàtica del teu bloc i demana’l en préstec. Indica:

Títol: El Atlas del viajero : una guía global de los lugares que tiene que visitar alguna vez en su vida
Autor: Man, John
Data publicació: 
2005
Enllaç al catàleg: http://cataleg.url.edu/search~S1*cat?/Xguia+AND+viatges+&searchscope=1&SORT=DZ/Xguia+AND+viatges+&searchscope=1&SORT=DZ&extended=0&SUBKEY=guia+AND+viatges+/1%2C107%2C107%2CB/frameset&FF=Xguia+AND+viatges+&searchscope=1&SORT=DZ&6%2C6%2C

 

L’equació de cerca que he utilitzat és Guia AND Viatges ja que pretenia trobar un catàleg de viatges que ja s’haguessin preparat prèviament. He utilitzat la cerca per paraula clau i els paràmetres que el document fos un llibre, qur fos posterior al 2002, que l’idioma fos català, castellà o anglès i la cerca limitada a exemplars disponibles.

Vaig obtenir 5 resultats i vaig escollir-ne el segon ja que el primer parlava només de Rússia i aquest agafava un àmbit més general.

Valoració del catàleg online de la Biblioteca URL

Aquesta eina de cerca és útil per a facilitar la cerca de llibres a través dels diversos paràmetres que estableixes i introduint el nom de l’autor, el títol, la matèria o l’assignatura, i d’aquesta manera és més fàcil trobar el que busques. A més, el fet d’establir una connexió entre totes les biblioteques de la fundació expandeix el nombre de resultats. La pàgina web està distribuida d’una manera molt senzilla i no requeireix cap dificultat fer una cerca avaçada o establir altres paràmetres. A més, en la mateixa finestra on es troba la cerca avançada, hi ha uns consells que poden ser útils si la cerca et presenta dificultats.

Un punt negatiu d’aquesta web és el fet de que tu no puguis escollir la biblioteca on vols que et portin el llibre.

Anuncis