Etiquetes

,

Catàlegs de Biblioteques


1. Exercici de cerca al catàleg del CCUC 

Estem cercant llibres sobre publicitat a internet que siguin recents (dels darrers 5 anys) i que estiguin disponibles a les biblioteques de les universitats de Catalunya. Fes les següents cerques, indicant per cada una: equació i paràmetres de cerca, i nombre de resultats obtinguts en cada una.

Cerca per matèries

Equació: Publicidad OR internet
Paràmetres de cerca: Localització: qualsevol, Tipus de material: llibre, Idioma:   castellà i any: posterior a 2008.
Nombre de resultats: 464 resultats.

Cerca per paraula clau

Equació: Publicidad AND internet
Paràmetres de cerca: Localització: qualsevol, Tipus de material: llibre, Idioma: castellà i any: posterior a 2008.
Nombre de resultats: 9 resultats.

Cerca per títol

Equació: Publicidad AND internet
Paràmetres de cerca: Localització: qualsevol, Tipus de material: llibre, Idioma:  castellà i any: posterior a 2008.
Nombre de resultats: 5 resultats.

Localitza un llibre sobre publicitat a internet de l’autor José Marí Parreño. En quines biblioteques està disponible?

L’edició de l’any 2009 està disponible a la Universitat Jaume I i l’edició del 2011 està disponible a la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Oberta de Catalunya.

2. Exercici de cerca al catàleg de la Biblioteca de la URL 

Localitza al catàleg de la Biblioteca de la URL un document (llibre, revista o audiovisual), que estigui relacionat amb la temàtica del teu bloc i demana’l en préstec. Indica:

Títol: Per viatjar com Déu mana
Autor: K. McGabhan P.
Data publicació: 
2002
Enllaç al catàleg: 
http://cataleg.url.edu/search~S1*cat?/Xviatjar&searchscope=1&SORT=DZ/Xviatjar&searchscope=1&SORT=DZ&extended=0&SUBKEY=viatjar/1%2C8%2C8%2CB/frameset&FF=Xviatjar&searchscope=1&SORT=DZ&4%2C4%2C

Per trobar  llibres sobre la temàtica del nostre blog, inicialment vaig buscar viatjar AND internet. Però els llibres que m’apareixien s’allunyaven del que esperava trobar. Així que vaig fer una cerca més general, indicant només viatjar. A més a més, he utilitzat la cerca per paraula clau ja que per matèria no m’apareixia cap resultat. Vaig indicar que el document fos un llibre, que estigues en català o castellà, posterior a l’any 2000 i vaig limitar la cerca a exemplars disponibles.

Finalment, vaig obtenir 3 resultats i vaig escollir aquest perquè crec que és el que s’ajusta millor el tema del blog.

També vaig buscar viajes per matèria però tampoc eren els resultats que esperava obtenir.

Catàleg de les Biblioteques de la Universitat (1)

Considero que el catàleg de la Biblioteca de la URL és molt útil perquè et permet accedir i consultar els catàlegs de totes les biblioteques de les institucions de la URL. Et permet buscar per paraula clau, per títol, per autor, per matèria, per asignatura, i d’aquesta manera pots accedir a les bibliografies recomenades de cada asignatura; per ISBN i també té la opció de cerca avançada que és la que he utilitzat en aquesta ocasió. La cerca avançada inclou molts paràmetres i et dóna la opció d’utilitzar operadors booleans. A més a més la pàgina web et dóna una serie de consells per si no trobes el que necessites.

Com a punt negatiu, no et dóna la opció de demanar en préstec un llibre a través de la pàgina web si no que has d’anar personalment a una biblioteca URL. Només et permet renovar els llibres que ja tens en préstec.

Anuncis