Etiquetes

,

Creació d’una alerta amb Google Alertes

Crea una alerta a Google sobre un tema concret relacionat amb la temàtica general del teu bloc (pot ser la mateixa de l’activitat anterior, o similar, a http://www.google.com/alerts?hl=es  i fes un informe indicant:

a) Configuració de l’alerta, indicant: data de realització de la consulta;  tipus de resultat; freqüència; i quantitat. Si has modificat l’alerta, indica les modificacions i dates.

captura

Data de realització de la consulta: 15 d’Abril del 2013.
Tipus de resultat: noticies i de la web.
Freqüència:
 quan es produeixi.
Quantitat: 
de 1 a 6 en cada correo.

El dia 22 d’Abril del 2013 vaig fer una modificació de l’alerta perquè no havia rebut ninguna alerta de cap tipus. Vaig canviar la cerca inicial (“Vuelos económicos” AND “Nueva York”) per una cerca més general per tal d’obtenir més resultats; Vuelos AND “Nueva York”. També vaig canviar el volum de Només els millors resultats per Tots els resultats.

b)Tria dos dels documents obtinguts com a resposta i copia l’inici (títol i primeres línies) i la url. Justifica la teva elecció.

Vuelos Nueva York SHA – eDreams
Reserva tu vuelo de Nueva York a SHA con eDreams. Encuentra ofertas de billetes de avión con todas las compañías aéreas y lee las opiniones de los clientes 
www.edreams.es/vuelos/nueva-york-sha/NYC/SHA/

Turismo de Nueva York y Barceló lanzan una oferta 5 días por 
Barceló Viajes dispone de vuelos diarios a Nueva York gracias a los acuerdos de su área de touroperación con Iberia y American Airlines. Iberia ofrece dos 
www.telemadrid.es/…/turismo-de-nueva-york-y-barcelo-lanza…

He escollit aquests dos documents perquè són els que més s’ajusten als resultats que esperava obtenir amb la cerca que vaig realitzar.

c) Explica el més clarament possible tot el procés (si has modificat l’alerta o no a partir dels primers resultats, quantes alertes i quants documents has rebut, valora els resultats obtinguts. Valora el servei d’Alerta de Google a partir d’aquesta experiència.

Durant la primera setmana no vaig obtenir cap resultat amb la meva cerca inicial, així que vaig modificar-la com he indicat anteriorment per tal de rebre els documents que m’interessava obtenir. Al llarg d’aquests 15 dies he obtingut un total de 10 alertas i 31 documents. La veritat és que la majoria de resultats que he obtingut no responien a la informació que necessitava, ja que molts corresponien a noticies i bàsicament el que esperava obtenir eren ofertes de vols a bon preu.

Considero que el servei d’Alerta de Google és molt útil perquè ens dóna la possibilitat d’accedir a nous documents que es penjen a internet sobre una temàtica que t’interessa sense necessitat d’estar continuament entrant a Google i això ens permet guanyar molt temps que podem utilitzar per altres tasques. Aquest servei és especialment productiu per aquelles persones que duin a terme un treball de seguiment, per exemple sobre una noticia d’actualitat o sobre una persona concreta.

Anuncis